Despre ...

Daca sunteti interesat de dezvoltarea subiectelor prezentate mai jos, puteti sa

 
Despre carte

 

De ce să citeşti cartea?

 

        Chiar aşa! De ce ai citi încă 1000 de pagini, după ce ai deja o diplomă iar la facultate ai învăţat aporoape pe dinafară toate cursurile profesorilor şi bibliografia aferentă, care nu e puţină. Pare destul de simplu, căci lucrarea explică în fapt cum trebuie să înţelegi corect tot ceea ce ştii, astfel încât să se clarifice legătura cu oricare domeniu al ştiinţei, lărgindu-ţi orizontul înţelegerii indiferent de specializarea proprie. De cele mai multe ori, inspiraţia în propriul domeniu de expertiză vine de la domenii la care iniţial nu te gândeşti.

Bucură-te de o incursiune fascinantă în lumea înţelegerii ştiinţei cu "Inter Codex Omnes." Această lucrare remarcabilă este dedicată clarificării celor mai complexe probleme din domeniul științei, oferind lumina înțelegerii acolo unde specialiştii nu ştiu ce să spună.

        În această carte, vei descoperi cum înţelegerea transformă întrebările ştiinţei în răspunsuri, aducând claritate acolo unde există ambiguitate. De la definirea existenţei, la teoria relativității a lui Einstein şi structurile politice contemporane, fiecare capitol dezvăluie soluţii simple la problemele gândirii umane și descoperirilor care au schimbat lumea fără a fi înţelese, şi care au creat astfel turnuri de fildeş pentru tot felul de experţi, care mai de care mai faimos.

 

Ce oferă cartea?

 

1. Claritate ştiințifică

        Lucrarea oferă claritate şi coerenţă în derularea ideilor expuse. Vei pătrunde adânc în subiecte complexe și vei înțelege aspectele lor esențiale, pe care de fapt le ştiai fără să le înţelegi exact. "Inter Codex Omnes" este ghidul tău în lumea complexă a cunoașterii științifice, este felul în care poți descâlci nodul gordian al științei fără să-l distrugi, așa cum a făcut Alexandru Macedon. Cu explicații clare, vei înțelege concepte care, altfel, par enigmatice chiar şi pentru specialişti. De la particule subatomice la structurile cosmice masive, de la gând la concretizare, vei traversa toate domeniile majore ale științei, şi vei înţelege legătura între ele, care nu este ceva esoteric ori incomprehensibil.

 

2. Limbaj Accesibil

        Credem că avem un vocabular bogat. În cazul limbii române, aşa este. Dar oare îl folosim cum trebuie? Vei fi surprins de tainele limbii române şi vei afla cum să o înţelegi cu adevărat, în ciuda dicţionarelor de tot felul, care de multe ori greşesc, mai mult sau mai puţin intenţionat. Nu este necesară o pregătire științifică avansată, ori cunoaşterea unor termeni exotici. "Inter Codex Omnes" este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor, astfel încât toți să poată beneficia de ea. Aici aveţi un link spre un scurt vocabular ce cuprinde explicaţiile fireşti ale unor cuvinte, expresii şi nume, care probabil vă va face să vă schimbaţi optica asupra limbii române şi veţi fi mai atenţi la folosirea ei. Poate chiar veţi contribui cu sugestii.

        Indiferent dacă ești student, profesor sau simplu pasionat de cunoaștere, această carte îți oferă cheia pentru înțelegerea profundă a științei. "Inter Codex Omnes" îți explică „misterele” acesteia, care de fapt nu sunt decât realităţi ale vieţii noastre cotidiene. Oricum, ştiinţa trebuie rescrisă. Vrei să fii unul din cei ce o vor face?

 

3. Ilustrații sugestive

        Poţi înţelege lumea științei prin ilustrații semnificative şi grafice intuitive care fac înțelegerea conceptelor complexe o experiență plăcută și interactivă, transformând chiar cele mai abstruse concepte în ceva ușor de înțeles. Vei vedea cum lumea care ne înconjoară devine teorie și cum experimentele conduc la revoluții în înțelegerea noastră asupra lumii, numai dacă sunt corect exprimate.

 

4. Relatări critice ale unor descoperiri

        Sunt descrise şi câteva poveşti ale descoperirilor esenţiale pentru ştiinţa noastră, alături de erorile gândirii umane care au schimbat cursul istoriei.

 

Despre site

 

        Site-ul îşi propune să fie un punct de pornire pentru construirea unei comuniuni de oameni cu idei de bun-simţ, şi care observă că ceva nu este în regulă cu ştiinţa pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, mai ales acea parte „contraintuitivă”, care nu prea se potriveşte cu experimentele.

        Este un loc al celor ce vor să facă un lucru util pentru ţara lor, cu, pentru, şi despre ideile lor. Oricum, peste câteva zeci de ani, cine vă va aminti în hronici? Singurul lucru pe care-l putem lăsa viitorimii este măsura realizărilor noastre.

        Statul român cumpără pe miliarde tehnologii depăşite, uneori chiar nocive, pentru că vestul ne consideră nişte primitivi abia coborâţi din copac, şi care trebuie „civilizaţi”. De fapt nu e vorba decât de interese economice care ni se impun de politicienii proprii, cu largul concurs şi generoasa finanţare a decidenţilor politici, de către marile trusturi, orientate doar către profit. Aceasta generează impunerea unui mod de trai greşit, în care plata asigurărilor e obligatorie, deşi nimeni nu te poate proteja de nimic, dacă nu o faci singur.

 

Despre numele site-ului

 

        Δόξος vine din greacă şi orice translator de text spune că în română înseamnă „glorie”. De aceea este curios cum sunt răspândite păreri greşite despre semnificaţia termenului, care ar însemna iubitor de libertate, vesel, silitor, după cum se vede aici. De fapt, δόξα sau δόξος - în greaca veche are înţelesul de ansamblu de cunoştinte, drept care traducerea curentă este de glorie, slavă, ca ansamblu de cunoştinţe superioare.

        În DEX, cuvântul „doxa” este destul de corect definit ca ”deșteptăciune, intelect, inteligență, judecată, minte, pricepere, rațiune, spirit.”, fără a se insista totuşi asupra aspectului important şi anume acela că aceste cunoştinţe sunt scrise. Aşadar termenul bisericesc „doxologie” înseamnă de fapt raţiunea ştiinţei de carte (scrise) în sensul de cunoştinţe corecte, judecate, argumentate în scris.

        Prin urmare, „doxos” are sensul de persoană deşteaptă (cu mintea trează), al cărei spirit e îmbogăţit prin studiul cărţilor.

 

Autorul, despre sine ...

 

        „Nu credeţi nimic din ce auziţi despre mine, în realitate e mult mai grav!”

        Site-ul nu este o prezentare personală, ci de publicare a unei cărţi ale cărei idei ar fi bine să fie folosite şi aplicate în gândire, dincolo de percepţia fiecăruia.

        Personal, nu mă încălzeşte să fiu ţinut minte peste generaţii, dar mă bucur la gândul că ideile expuse în cartea pe care am scris-o vor supravieţui testului trecerii timpului. Nu spun „cartea mea” pentru că cele scrise nu sunt produsul fanteziei proprii, ci rezultatul observaţiilor făcute de-a lungul vieţii, despre viaţă. Nu sunt vreun guru mistificator care să alerge după adepţi, ci doresc pur şi simplu ca cititorii să devină adepţi ai limbii române şi ai adevăratei libertăţi de gândire pe care ea o asigură, în ciuda „romglezei” din ce în ce mai răspândite.

        Într-o lume în derivă, din ce în ce mai divizată şi violentă, am căutat să las generaţiilor următoare un punct de reper pentru o gândire coerentă, neviciată de teologíi şi puncte de vedere esoterice.

 

Ce spun cei ce au citit cartea

Prof. Dr. Mihail Popescu

- istoric -

Dr. Radu Gologan

Dacă numai o mică parte din interpretările cuvintelor din limba română şi ale unor texte antice cuprinse în lucrare ar fi corecte, hronicul poporului nostru şi al lumii ar trebui rescrise

Prof. dr. Leonard Velcescu

- profesor istoria artei -

Prof. Dr. Dan Timotin

La o primă lectură, cred că fiecare titlu din această lucrare poate fi uşor dezvoltat în cel puţin câte o teză de doctorat

 Ce spun cei ce nu au citit cartea

Prof. Dr. Radu Gologan

- matematician -

Dr. Radu Gologan

  Nu avem specialişti pentru asa ceva ...

Prof. dr. Dan Timotin

- matematician-

Prof. Dr. Dan Timotin

Daca nu sunteti matematician, nu avem ce discuta ...